h

Nieuws uit 2021

2 juli 2021

Mooie actie van SP Leusden voor ouders toeslagenaffaire

Foto: SP

Op zaterdag 22 mei was SP Leusden met veel partijgenoten in actie voor de ouders die getroffen zijn door de toeslagenaffaire. Van duizenden ouders werden levens verwoest door onterechte beschuldigingen van fraude. Ook in de gemeente Leusden zijn tientallen ouders door neoliberaal overheidsingrijpen in de problemen gekomen. Ondanks dat dit, met de aardbevingsellende in Groningen, een der grootste naoorlogse politieke schandalen is, treuzelde het neoliberale kabinet van VVD, CDA, D66 en ChristenUnie in te grijpen. Nog steeds wachten veel ouders op de compensatie voor deze ellende!

Lees verder
5 maart 2021

Onze nummer 3 op de lijst, Mahir Alkaya, over de doorberekening van het CPB

Onze Mahir Alkaya (nummer drie op de lijst voor de Tweede Kamer) legt het SP verkiezingsprogramma na de doorberekening van het CPB (Centraal Plan Bureau) nog eens piekfijn uit. Met veel positieve gevolgen voor de rechtvaardigheid in ons land. Dat is duidelijk. Wel opvallend. Het CPB meent te weten hoe dit programma over 40 jaar uitpakt. Mahir legt uit dat dit niet klopt!

Foto: SP

 

Lees verder
3 maart 2021

Actie SP Leusden bij zorgcentra en supermarkten groot succes!

Foto: SP
De reacties waren hartverwarmend! SP Leusden had voor 600 medewerkers een zakjes chocolade euromuntjes laten maken bij onze lokale Leusdense winkel. Die werden aangeboden met een solidariteitskaart aan de drie zorgcentra en de zeven grote supermarkten in Achterveld en Leusden, omdat deze werkers in de frontlinie een hart onder de riem verdienen met een eerlijke beloning. Lees verder
20 februari 2021

Annet Belt definitief op de lijst voor de Tweede Kamer!

Onze Annet Belt staat nu definitief op de SP lijst voor de Tweede Kamerverkiezingen! We zijn trots op haar en het is alweer een reden om op de Socialistische Partij te stemmen. Annet zet zich ook in Leusden in voor een eerlijk inkomen, een eerlijke overheid, eerlijke zorg en betaalbaar wonen voor elke dorpsgenoot! Dus stem 17 maart SP!

Lees verder
20 februari 2021

Waarom wil SP Leusden in elke wijk een wijkkamer?

Waarom knokken wij eigenlijk samen met bewoners voor een wijkkamer in de wijk? Om dat mede te verklaren doen we hier een kleine uitstap naar een populaire bestseller. De Engelse econoom en hoogleraar Noreena Hertz pleit in haar indrukwekkende boek De Eenzame Eeuw (2020) voor meer saamhorigheid en solidariteit.

Lees verder

Pagina's

Nieuws per jaar

U bent hier