h

Actie SP Leusden bij zorgcentra en supermarkten groot succes!

3 maart 2021

Actie SP Leusden bij zorgcentra en supermarkten groot succes!

Foto: SP
De reacties waren hartverwarmend! SP Leusden had voor 600 medewerkers een zakjes chocolade euromuntjes laten maken bij onze lokale Leusdense winkel. Die werden aangeboden met een solidariteitskaart aan de drie zorgcentra en de zeven grote supermarkten in Achterveld en Leusden, omdat deze werkers in de frontlinie een hart onder de riem verdienen met een eerlijke beloning.

Gewaardeerd

De solidariteitskaart hadden we bedrukt met een twee verschillende teksten voor de zorg en de supermarkt. Centraal daarin dat de SP een eerlijke beloning wil met een minimumloon van 14 euro. We bezochten op 3 en 4 februari al deze vestigingen persoonlijk en overhandigden de muntjes plus kaartjes aan de bedrijfsleiders en managers. Het werd zeer op prijs gesteld. Met een eerlijke beloning voor deze risicovolle werkzaamheden. Werk dat ook nog onder grote werkdruk wordt uitgevoerd.

Foto: SP
Bij Zorgcentrum Lisidunahof en Zorgcentrum Sint Joseph wilde men graag op de foto met ons. Dat publiceerde Lisidunahof zelfs op hun Facebook pagina. In de supermarkten waren de reacties ook enthousiast. De mensen bij AH, SPAR, JUMBO, BONI en Dirk van den Broek reageerden blij verrast. Zij waren het er ook volledig mee eens dat een eerlijk beloning broodnodig is. Van Ria bij Albert Heijn hoorden we dat het personeel heel positief reageerde op deze attentie.

Actiedagen

Zaterdag 6 februari was een landelijke actiedag voor eerlijke lonen voor de werkers in de cruciale beroepen. Dat zijn uiteraard meer mensen dan wij bezochten. De mensen in de thuiszorg, de leraren, de pakketbezorgers, de agenten, de schoonmakers, zij worden nog steeds ondergewaardeerd. De lonen blijven achter en er zijn te weinig collega’s. En veel van het werk is met flexbanen onzeker gemaakt. De SP Leusden steunt de cruciale beroepen en alleen met een sterke landelijke SP komt er een eerlijk beloning voor hen!

Weglopende Kamerleden

Tegelijkertijd bleek dat het kabinet opnieuw weigert de SP motie van een Kamermeerderheid uit te voeren om de lonen van de zorgmedewerkers structureel te verhogen. De eerste keer bij de stemming liepen de regeringspartijen nog hard weg. VVD, CDA, CU en D66 wilden wel klappen, maar weigerden op laffe wijze een motie voor eerlijke beloning te steunen.

 

Reactie toevoegen

U bent hier