h

De zetelroof en de vraag om teruggave van de zetel

9 juli 2023

De zetelroof en de vraag om teruggave van de zetel

Foto: SP

Op de laatste leden vergadering is de situatie met de zetelroof van Guus van Ginkel uitgebreid besproken. De vergadering besloot unaniem aan Guus van Ginkel te verzoeken om de zetel terug aan de SP te geven. Van Ginkel had namelijk voorafgaand aan de gemeenteraad verkiezingen schriftelijk verklaard dat te doen mocht de ledenvergadering hierom vragen. Dit verzoek is daarna per aangetekende post aan Van Ginkel verzonden. Helaas heeft Van Ginkel tot op heden niet de moeite genomen om op deze vraag te reageren. Dat betekent dat hij met zijn eenmanspartij de zetel van de SP blijft bezetten. Van Ginkel kan zich beroepen op de omstreden wet die aangeeft dat je als persoon gekozen bent en dus de zetel kan claimen. Zie ook al de vele kleine afgescheiden fracties in de Tweede Kamer. Ondanks de wrevel die we over het stelen van onze zetel voelen moeten we dit gegeven helaas accepteren.

 

Reactie toevoegen

U bent hier