h

POLITIEKE DISCUSSIEAVOND

28 december 2022

POLITIEKE DISCUSSIEAVOND

De SP organiseert op 20 januari in De Bron een politieke discussieavond met SP Kamerlid Mahir Alkaya: “Verlaag de kosten, nationaliseer onze energie”

 De Socialistische Partij in Leusden organiseert op vrijdag 20 januari om 20.00 uur in Gebouw De Bron (Hoefijzer 18 in Leusden) een bijeenkomst over de steeds verder stijgende kosten van energie en over het openbaar vervoer. De bijeenkomst is openbaar dus voor iedere belangstellende te bezoeken. SP-Kamerlid Mahir Alkaya zal aanwezig zijn om te praten over de gevolgen van marktwerking in de publieke sector, met name in het openbaar vervoer, de banken en de energie. De SP startte de volkspetitie ‘Verlaag de kosten, nationaliseer onze energie’. Deze volkspetitie is ondertussen bijna 90.000 keer getekend. Op die manier willen we met zoveel mogelijk mensen druk uitoefenen om de kosten voor energie te verlagen en de energievoorziening in eigen handen te nemen.

 

SP-afdelingsvoorzitter Kerim Hoejenbos: “"De bus moet terug in heel Leusden en de energierekening moet omlaag, zo simpel is het. Maar omdat het openbaar vervoer en onze energievoorziening zijn geprivatiseerd, hebben we er nu weinig tot niets meer over te zeggen. Commerciële bedrijven schrappen buslijnen en verhogen onze energierekeningen, Energiebedrijven worden lachend rijk, terwijl wij in de kou zitten. Dit moet anders. Daarom gaan we onze energie weer zelf organiseren. Dat lukt alleen als we samen de druk op het kabinet Rutte/Kaag opvoeren. Dit is daarin de volgende stap."

Met Tweede Kamerlid Mahir Alkaya bespreken we wat het verlagen van de energierekening voor de mensen zou betekenen en maken we plannen maken om de petitie tot een nòg groter succes te maken. Daarbij komen ook nadrukkelijk de gevolgen van de marktwerking in het openbaar vervoer in Leusden aan de orde. Iedereen is welkom en dus ook niet-leden van ons partij! Toegang is gratis! De volkspetitie is een vervolg op een campagne van de SP om de kosten voor mensen te verlagen. Hiervoor demonstreerden in september al ruim 3000 mensen in Den Haag en verzamelden we door het hele land verhalen over de stijgende kosten.

 

 

Reactie toevoegen

U bent hier