h

SP LEUSDEN: Stop huurvewrhogingen in Leusden! (uit: Leusder Krant 1-5-20)

1 mei 2020

SP LEUSDEN: Stop huurvewrhogingen in Leusden! (uit: Leusder Krant 1-5-20)

SP aan de deur. Toen dat nog kon...SP aan de deur. Toen dat nog kon... (SP Leusden) - vr 1 mei 2020, 10:42    

In de Eerste Kamer werd deze week een motie van SP senator Tiny Kox aangenomen om de huren te bevriezen. Het is helaas nog niet zeker of het kabinet dat ook gaat doen. De Socialistische Partij in Leusden doet een dringend beroep op de verhuurders om de huurders in de gemeente tegemoet te komen en gelet op de uitspraak van de Eerste Kamer de huren te bevriezen.  De SP Leusden roept daarom alle verhuurders in de gemeente Leusden op om de huurverhoging te stoppen, want 0% is genoeg!

Nederland vierde geen Koningsdag maar Woningsdag. Maar woningsdag zou nog veel leuker zijn als iedereen een goede en betaalbare woning heeft. Helaas krijgen huurders het nu nog moeilijker. Een aanzienlijk aantal gezinnen krijgt door de coronacrisis te maken met een terugval in inkomsten. Maar ondertussen gaan de huren per 1 juli voor velen nog verder omhoog. In de sociale huursector voor een groot deel, maar ook voor de mensen die inkomen verliezen en aan het einde van de maand een torenhoge vrije sector huur moeten betalen. Menig huurder van particuliere woonruimte staat het water al langer aan de lippen. Door het gebrek aan betaalbare woonruimte werden zij gedwongen om in de dure vrije sector te huren.

Annet Belt SP fractievoorzitter in Leusden: “Lokaal zien we de afgelopen jaren steeds meer huurders in de knel komen.En huurders betalen nog steeds voor de vorige crisis. Toen is er door het kabinet een extra belasting ingevoerd, de verhuurderheffing, die ervoor zorgt dat 3 maanden huur rechtstreeks naar de staatskas gaat. De Woningstichting Leusden (WSL) als grootste verhuurder hanteert een sociaal huurbeleid met maatwerk en daar zijn wij blij mee. Toch krijgen de meeste huurders weer een huurverhoging voor hun kiezen. Dat is in deze coronatijd onbestaanbaar. SP Leusden roept daarom WSL, MVGM en andere verhuurders in de gemeente Leusden op de huurverhoging in ieder geval voor dit jaar terug te draaien. Iedereen kan deze oproep steunen op sp.nl/stopdehuurverhoging.”

 

     

Reactie toevoegen

U bent hier