h

Bewoners in De Wetering winnen!

27 december 2017

Bewoners in De Wetering winnen!

Leuning geplaatst: nog één te gaan

De gemeente hanteert te pas en te onpas de kreet Samenleving Voorop. Soms blijkt dat in de praktijk een loze term. Want toen individuele bewoners een onveilige situatie in hun buurt aankaartten nam de gemeente dat niet serieus. Maar nadat bewoners massaal met elkaar actie ondernamen en de SP inschakelde, is het dan toch gelukt! Eén deugdelijke leuning is nu geplaatst. De tweede leuning verwachten we alsnog, maar is helaas nog niet geplaatst.

         
Foto: SP
De eerste, wankele, leuning                                Nu de verbeterde versie  

Er werd lang getreuzeld want wethouder Jan Overweg (CU-SGP) was in september op uitnodiging van bewoners en SP al langs geweest. Hij kwam kijken bij twee onveilige trappen bij de Akkerwinde en Elantinehof bij de parkeerplaats aan de Walstro. De gemeente kwam in eerste instantie met een oplossing die nog gevaarlijker was dan de huidige situatie. Bewoners hielden vast aan de leuningen en stuurden weer een handtekeningenlijst naar de wethouder. Daarop plaatste de gemeente een ondeugdelijke leuning die na een fikse regenbui ging wiebelen. SP’er Wim van Leeuwen toonde in een brief namens de bewoners aan dat deze leuning niet voldeed aan de wettelijke eisen waaraan een leuning moet voldoen.

Foto: SP Leusden / Foto SP Leusden
Daarna is er in december wel een deugdelijke leuning geplaatst die voldoet aan de wettelijk eisen. Bewoners en SP wachten nu bij het tweede trapje op een soortgelijke oplossing. Bewoners en SP geven niet op tot dit gerealiseerd is. De SP gelooft niet in vage termen als Samenleving Voorop. Wij kiezen ervoor dat bewoners echte zeggenschap over hun buurt krijgen en serieus worden genomen. Niet alleen in De Wetering maar in alle wijken van onze gemeente.

Reactie toevoegen

U bent hier