h

De SP heeft de Gemeenteraad overtuigd: Brandbrief over Syntus naar PS!

27 april 2017

De SP heeft de Gemeenteraad overtuigd: Brandbrief over Syntus naar PS!

De gemeenteraad Leusden heeft een brief op hoge poten naar de
Provinciale Staten gestuurd over Syntus, zo staat te lezen in de Leusder
Krant.

Zie ook:

Reacties

Onlangs stapte ik op de Noorderinslag in bus 17. Zoals gewoonlijk bleef de chauffeur weer zitten en ik moest maar zien hoe ik met mijn rolstoel de bus in kwam (gelukkig kreeg ik hulp). In Amersfoort moest ik eruit, maar de chauffeur liet een te grote ruimte tussen de bus en bushalte. Mijn rolstoel paste daar niet tussen. Ik viel daardoor als het ware gewoon uit de bus half in de rolstoel. Daar liep ik een verrekte spier (in ziekenhuis ontdekt) op, wat gigantisch pijn deed. En de chauffeur, die keek geen eens (ook hierover een klacht naar Syntus gedaan). Ik heb een lange lijst van klachten en wil de SP in Leusden daar mee helpen. Hele delen van Leusden hebben geen bus meer. Waarom niet iets minder bussen aan de ene kant van Leusden? Dan kan er ook een bus die de andere kant oprijdt komen? Ik begin te geloven dat Syntus een zogenaamd monopoly spelletje speelt van "Wij zijn de baas en jullie niet". Buschauffeurs zijn bij de aanbesteding verplicht om de minder validen onder ons te helpen met : plaat uitleggen en bus in rijden als de rolstoeler dat niet zelf kan. Nou helpen doen ze wel, de minder validen naar de ................. helpen, geen hulp, soms doorrijden, deuren dicht laten of onbeschoft gedrag. Ik heb daar een gesprek met Dhr. Harry Schippers (manager Amersfoort) over gehad. Daar kwam enkel uit dat er altijd chauffeurs blijven die zich niet aan de regels houden en ik mocht daar niet meer over praten. Met niemand, dat geeft al aan dat hij weet dat er heel wat aan de hand is. Ik vind dat als hij zijn personeel niet in de hand heeft eens een chauffeur moet ontslaan als voorbeeld of zelf opstappen daar hij niet goed voor zijn taak berekend is. Gelukkig zijn er ook chauffeurs die wel zorg hebben. Terdege geloof ik dat Syntus het allemaal maar best vind en zegt, voor 2018 komt er geen verandering. Dat heb je zo met maatschappij die onderdeel van een groter moeder bedrijf in Engeland (Keolis) is. Ook valt mij op dat Syntus nieuwe bussen beloofde, echter ik zie nu steeds vaker nog oudere bussen rijden dan eerst. Of ik strijdbaar ben? Ja ik ben ook SP'er en nog 72 jaar ook. Mensen als jullie zich herkennen in dit stukje, laat iets achter, alles helpt. Alles helpt.

De enige manier om veranderingen te krijgen is om met alle gemeenten bij elkaar
te zitten om een rechtszaak in te dienen tegen de provincie en Syntus. Ze houden zich ook niet aan het programma van Eisen. De provincie wil ook niks veranderen en daarom moet er een rechtszaak komen.

Reactie toevoegen

U bent hier