h

SP LEUSDEN WAST RAMEN GEMEENTEHUIS

16 december 2014

SP LEUSDEN WAST RAMEN GEMEENTEHUIS

Aanstaande woensdag 17 december 2015 om 14:00 uur gaat de SP Leusden de ramen van het gemeentehuis van Leusden wassen.

De SP Leusden dwingt met deze actie de gemeente om meer oog te hebben voor de gevolgen van genomen maatregelen voor de Leusdense inwoners. Als gevolg van het beleid van de gemeente verwacht de SP Leusden na 1 januari 2015 grote verslechteringen in de zorg en voor de minima. Ook vraagt de SP Leusden opnieuw aandacht voor het herinvoering van het schoolzwemmen, beschikbaar openbaar vervoer en het giftige Roundup. Door de ramen te wassen hoopt de SP dat de gemeente weer eens met een heldere blik naar Leusden kijkt. De gemeente Leusden bestuurt volgens de SP vanuit het pluche en weet amper wat er in de eigen gemeente leeft. De SP helpt de gemeente met deze actie door het zicht op de samenleving te verbeteren.

Waarom deze actie?

  • Op donderdag 18 december wordt er in de raad over de Participatiewet (Bijstand, Sociale werkvoorziening en de Wajong) een besluit genomen. De SP vreest weer een besluit waarvan men de gevolgen niet kan overzien. Zoals gebeurde bij het gemeentelijke besluit om de Huishoudelijke Hulp grotendeels af te schaffen. Voor menig van deze hulp afhankelijke inwoner dreigt vereenzaming en vervuiling.
  • De SP Leusden maakt zich grote zorgen over de afgeschafte regelingen voor de minima. De ongelijkheid neemt hierdoor ook in Leusden toe. Ouderen, chronisch zieken en gehandicapten krijgen geen tegemoetkoming meer. De 'schooltasregeling' en de Sociale Participatieregeling verdwijnen. Bezorgde inwoners, die hierdoor niet meer kunnen “meedoen”, worden niet gehoord. Aangekondigde vangnetregelingen vanuit de gemeente laten nog steeds op zich wachten. Bewoners worden in het nieuwe jaar soms letterlijk en figuurlijk in de kou gezet.
  • De SP Leusden heeft samen met bewoners actie gevoerd om het schoolzwemmen in Leusden opnieuw in te voeren. Na het aanbieden van een petitie met 2300 handtekeningen, werd echter niets meer van de gemeente vernomen. Hoe serieus neemt men dit soort vrij massale burgerinitiatieven?
  • De SP Leusden heeft inwoners uit Achterveld en Stoutenburg geënquêteerd met de vraag over het openbaar vervoer naar Amersfoort en het nieuwe ziekenhuis. Volgens 90% van de bewoners is dat een ramp. De gemeente heeft deze informatie naast zich neergelegd. De gemeente staat toe dat er in Leusden grote verschillen ontstaan in de bereikbaarheid van Amersfoort en het nieuwe ziekenhuis.
  • De SP Leusden maakt zich ook zorgen over het gebruik van Roundup in Leusden. Roundup is gif dat wordt gespoten in de openbare ruimte. Met de ruim 1100 handtekeningen die bewoners aanboden is door de gemeente echter niets gedaan.

Volgens de SP Leusden voldoende reden voor een opschoonactie van de ramen van het gemeentehuis op woensdag 17 december. Doet u mee?

Reactie toevoegen

U bent hier