h

Red de zorg: Kom 8 november naar Den Haag!

2 november 2014

Red de zorg: Kom 8 november naar Den Haag!

Na maanden acties voeren is er een goede cao voor de thuiszorg en de verpleeg- en verzorgingshuizen.

De cao regelt de voorwaarden waaronder de mensen in de zorg hun werk verrichten. Of deze mensen hun werk behouden, hangt af van de besluiten die de politiek in Den Haag en de gemeenten nemen. Onlangs werd duidelijk dat veel gemeenten de toch al rigoureuze bezuinigingen door het Rijk van 11 procent optrekken naar maar liefst 25 procent. Daardoor dreigen naar schatting 100.000 mensen in de zorg hun baan te verliezen. Om het tij te keren organiseert de Abvakabo FNV op zaterdag 8 november een protest in Den Haag (verzamelen op het Spuiplein). De FNV zet bussen in voor mensen die het protest ondersteunen. Voor meer informatie kijk op: www.fnvvoorzorg.nl/reddezorg

Reactie toevoegen

U bent hier