h

Historische en drukbezochte eerste ledenvergadering.

26 oktober 2014

Historische en drukbezochte eerste ledenvergadering.

Het was een historische bijeenkomst op 10 oktober. Voor het eerst was er een ledenvergadering van de SP in Leusden. De leden van de SP in Leusden en Woudenberg  waren in groten getale opgekomen.

Met een opkomst van 25% van de leden scoorde Leusden ver boven het landelijke opkomstgemiddelde. De leden waren eensgezind en kozen bijna unaniem voor een bestuur dat het voorlopig bestuur opvolgt.

Gekozen werden drie leden die reeds langere tijd in het voorlopig bestuur zaten: Joop Welter (voorzitter) en Annet Belt (organisatiesecretaris) werden gekozen in de functie en Ton Rietbroek als penningmeester. Ook gekozen en relatief nieuw in het bestuur is Ane Harting die actief is in de sociale huursector. En mede vanwege de aansluiting van Woudenberg bij de afdeling is Woudenberger Andre van Zuijlen als nieuw afdelingsbestuurslid gekozen, beiden als algemeen bestuurslid. Het nieuwe bestuur kent haar verantwoordelijkheden, maar kan niets uitrichten zonder onze leden.

Vlnr. Ton Rietbroek, Joop Welter, Annet Belt, André v.Zuijlen en Ane Harting.

De leden bespraken met instemming het verslag van de activiteiten van onze partij tot nu toe in Leusden. Ook werd het jaarplan met daarin de speerpunten, zoals die al aan de leden bij de uitnodiging waren toegezonden, voor de komende periode vastgelegd. Hoofdpunten zijn de zorg en betaalbaar wonen, maar ook de andere onderdelen zijn van groot belang. Er werd nog aandacht gevraagd voor gezondheidspreventie en de verkeerssituatie in Leusden. Het nieuwe bestuur zal hier nader aandacht aan geven. Het meldpunt zorg, dat in ontwikkeling is, kreeg veel aandacht. Velen maken zich zorgen om de ontwikkeling in het sociaal domein. Voornamelijk of iedereen wel de zorg krijgt die men nodig heeft. De afschaffing van de Huishoudelijke Hulp is een veeg voorteken. Het oprichten van een meldpunt door de SP wordt dan ook van belang genoemd.

Gezien de decentralisaties van overheidstaken naar de gemeenten is er veel werk aan de winkel. Daarbij zijn nog veel actieve leden nodig. Laat u inspireren door de enthousiaste ledenvergadering en doe mee met onze SP. Het is nu meer dan ooit nodig dat we mensen mobiliseren voor een sociaal Leusden. We kunnen het niet overlaten aan het huidige college want dan dreigen er slachtoffers te vallen.

Reactie toevoegen

U bent hier